Sortilège.be / Betovering.be - 420 Trassersweg - 1120 Bruxelles - 02.370 61 12 - info@sortilege.be

                         facebook  twitter  instagram  google

Image is not available

Réservez votre sortie / Boek uw uitstap

Réouverture 11 Avril 2018

Arrow
Arrow
Slider

EEN ATTRACTIE MET 0 CO2 UITSTOOT, DUURZAAM EN EERBIEDIG NATUURBEHEER

Betovering.be midden in het 1ste Stadsbos van BrusselSortilege.be etang indice

Wat is een stadsbos ?

Een stadsbos is een bos dat in of rond een stad groeit. «Het stadsbos is het resultaat van de aanleg, de beplanting, de bescherming, het onderhoud en de duurzame zorg voor bomen, wouden, groene ruimtes en verwante natuurbronnen in steden, gemeenschappen en buitenwijken zodat mensen kunnen genieten van deze natuurlijke weldaden die bijdragen aan de economie, aan het milieu, aan de gemeenschap en aan het welzijn van iedereen.»

Waarom een stadsbos ?

Een stadsbos is een ware groene long in onze steden en speelt een heilzame rol voor het milieu. Biodiversiteit van wilde fauna en flora komen opnieuw tot leven. Een stadsbos reguleert gronderosie, filtert lucht en vangt stofdelen op van snelwegen en industriezones. Het vormt ook een geluidsscherm tegen de verkeershinder van de Brusselse Ring.

Naast de verbetering van de levenskwaliteit van de stedelingen, is het stadsbos ook toegankelijk voor het grote publiek. Het vervult dus een recreatieve, sociale, leerzame en toeristische rol in het kader van geleide bezoeken of andere activiteiten.

Sortilege.be Nature

Een stadsbos in Brussel

Dit groots project van de Stad Brussel is een van de belangrijkste beplantingswerven voor groene ruimtes van deze decennia.

Sinds 2013 werden er in het Begijnenbosdal (Neder-Over-Heembeek) grote werken ondernomen voor de aanleg van het eerste Stadsbos van Brussel. Op termijn zal het Bosdal zich strekken over een massief bosgebied van 40 hectaren met meer dan 15.000 bomen waarvan 20 inheemse boomsoorten en 8 fruitboomsoorten. De boomsoorten werden gekozen in functie van het reliëf en de grondlaag wat de biodiversiteit ten goede komt en het evenwicht van de flora  herstelt. Bijna uitgestorven boomsoorten zoals de zwarte populier werden massaal aangeplant  en velden, weiden, moerassen en boomgaarden komen opnieuw tot leven.

Het Stadsbos, de drijfveer voor de komst van de Betovering.be

Als eerste attractie met 0 % CO² uitstoot versterkt de Betovering.be de nabijheid met de natuur, de eerbied en de ontdekking van de biodiversiteit. Tijdens deze activiteiten krijgt u niet enkel «groene» tips die u gerust thuis kan toepassen : hoe een vijver aanleggen, een insectenhotel of een egelmuur bouwen, … maar komt u ook te weten waarom het belangrijk is dat iedereen zijn steentje bijdraagt.

Voor scholen : Leraren en leraressen krijgen praktische ondersteuning voor een cursus natuurstudie of bewustwording.

Voor iedereen : Met vrienden, familie, of tijdens een andere gelegenheid geniet u bij de Betovering.be van een leuk moment, midden in de natuur !

Andere rubrieken over dit onderwerp: 
-Betovering.be : ode aan de mooie en prachtige natuur
-
Draag uw steentje bij

Contact

Sortilège.be / Betovering.be
Godelieve Caristo
420 Trassersweg - 1120 Bruxelles
02.370.61.12
info@sortilege.be